[7 Ditches TV Archief] Roos van Tongerloo: (student journalistiek) “Je loopt vervelend voor met een master nieuwe media op zak”

Roos van Tongerloo is een van de jongelingen die nog een carrière aandurft in de media. Een fervent blogger met haar naam in de student-talentlijst HOT100. Binnenkort gaat ze stage lopen bij De Telegraaf. “Ik kan de bullenbakken daar aan.”

Van Tongerloo studeerde nieuwe media en televisie aan de UvA en volgt nu een postdoc journalistiek in Rotterdam.

“Je loopt vervelend voor met een master nieuwe media op zak”, zegt ze. “Die nieuwe ontdekking heb ik jaren geleden al gezien, maar als ik dat zeg ben ik arrogant.”

Ze kan echter vooral uitleggen wat de trends niet zijn. “Sharen en 2.0 zijn achterhaald”, beweert Van Tongerloo. “Steeds meer mensen laten Facebook achter zich.”

Daarom kijkt Van Tongerloo liever naar meisjes van vijftien. “Ik let veel op wat mijn jongere zusje doet. Zij gebruikt bijvoorbeeld Snapchat.”

Creatief
Met een moeder als filmmaker en een vader die in een band speelt komt Van Tongerloo uit een creatief nest. “Mijn ouders zijn enorme charmeurs. Je ‘Like-ability’ kan je enorm ver brengen in het leven.”

Een leven zonder internet kan ze zich niet voorstellen. “Op internet gelden andere regels. De vrijheid van meningsuiting is hiermee bijvoorbeeld totaal veranderd.”