[7 Ditches TV Archief] Joost van der Plas (*bliep): ‘Jongeren zijn zo connected dat reclame van mond-tot-mond gaat’

Joost van der Plas is medeoprichter van *bliep, een telefoniebedrijf dat werd bedacht met de hulp van jongeren. “Zij runnen het bedrijf ook.”

Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht. “De jeugd moest in de drivers seat”, zegt Van der Plas. “We hebben hiervoor een jongerenpanel opgezet.”

En daaruit kwam al snel naar voren dat de wereld van mobiele providers als een vervelende wordt beschouwd. De branche moest meer open en eerlijk.
Bliep is volgens van der Plas en mix tussen jong en oud. “Tussen de bedenkers en uitvoerders.”

Het bedrijf bestaat uit een app en een simkaart. “We noemen het een dagabonnement, elke dag kun je aan- en uitzetten wat je wilt en niet wilt via de app.”

Groei
Er zijn 70000 simkaarten verkocht in anderhalf jaar tijd. “We willen zo snel mogelijk naar de honderdduizend. We zijn er nog niet, maar komen er wel.”

Bliep maakt daar geen traditionele reclame voor, want dat wekt teveel wantrouwen. “Jongeren zijn zo connected dat reclame van mond-tot-mond gaat.” Elke klant leidt zo volgens Vander plas tot meer klanten.

Daarmee konden de oprichters en twee privé-investeerders zich uitkopen van de initiële investeerder TMG. Over de waarde laat hij zich echter niet uit. “We groeien exponentieel.”