[7 Ditches TV Archief] Ernesto Spruyt (Mobbr): ‘Alles wat je kunt outsourcen, kun je ook crowdsourcen’

Startup Mobbr wil dat iedereen die iets toevoegt op internet, daar ook voor kan worden betaald. Ze haalden er drie ton aan investeringen mee op.

“Mobbr draait om economische vrijheid en hoe we in de toekomst ons werk gaan doen”, zegt mede-oprichter Ernesto Spruyt.

Via Mobbr kunnen bedrijven die het publiek inzetten om opdrachten uit te voeren en ideeën uit te werken, dat publiek ook betalen. “Crowdsourcing kan via ons worden beloond”, zegt Spruyt.

Het grote publiek kan via crowdsourcing meedenken over vraagstukken in een organisatie. “Zo ontstaan er ideeën die voortborduren op gemeenschappelijke kennis en krijg je oplossingen waar je anders nooit toe gekomen was”, vindt Spruyt.

Massa
Steeds meer bedrijven bekijken de mogelijkheden om het grote publiek in te huren. “Alles wat je kunt outsourcen kun je ook crowdsourcen.”

En daarmee willen ze bij Mobbr graag internationaal. De gebruikers betalen een soort abonnementsfee voor de dienst. “Daarvoor hebben we massa nodig.”

Met de investering hoopt Spruyt de internationale markt open te breken. “We gaan beginnen in Singapore, maar krijgen meer aanvragen uit het buitenland”, zegt hij. “We willen de wereld verder ontdekken.”