[7 Ditches TV Archief] Geldzaken met Corné van Zeijl ‘Je kunt beter niet beleggen bij grote koersstijgingen’

Makkelijk op de hoogte blijven van nieuwe interviews? 
Volg ons dan op LinkedInYouTubeTwitter of abonneer je op onze bomvolle gratis magazine!
______________________________________________________________________________

In 2013 zijn de aandelenkoersen flink opgelopen. Veel mensen staan te trappelen om in te stappen. Is nu een goed moment? Fondsmanager SNS Corné van Zeijl geeft advies. 

Hij belegt al sinds 1986 en dat verveelt hem nog lang niet. “Ik moet voor mijn werk altijd meer weten dan de rest, dat is erg moeilijk”, zegt Van Zeijl. Zijn focus ligt vooral op Nederlandse fondsen, daarom begint zijn dag standaard met de kranten. “Ik absorbeer nieuws.”

We hebben in Nederland mooie bedrijven de uitzendbranche, de uitgeverij en de olie, vindt van Zeijl. “Goed beleggen is een goed gefundeerde beslissing nemen.”

Beleggen is een trend. “Mensen moeten voorzichtig blijven, als er een grote koersstijging in de krant staat kun je er beter vanaf blijven.” Koersdalingen zijn een betere indicatie. Het beste beleid is bovendien ‘gespreid door de tijd.’ “Je moet niet al je geld in een keer investeren.”

Het gemiddelde rendement voor beleggingen in Nederland ligt op 6 procent. “Het dividend ligt rond de 3 procent, de winststijgingen zijn lastiger te bepalen.”

Janneke heeft zelf relatief veel retailbedrijven in haar portefeuille, Ahold, Pepsi Co. “Je moet niet alleen afhankelijk zijn van consumenten, maar ook investeren in B2B bedrijven.”

Shell gaf onlangs winstwaarschuwing. “Bij een winstwaarschuwing moet je in principe verkopen, Shell daalde niet, maar dat was echt een uitzondering. De investeringen blijven onder druk staan.”