[7 Ditches TV 2014 Video] Yves Gijrath: (Miljonair Fair) ‘Als ondernemer ga je geheid een keer op je bek, dat is nuttig’

Makkelijk op de hoogte blijven van nieuwe interviews? 
Volg ons dan op LinkedInYouTubeTwitter of abonneer je op onze bomvolle gratis magazine!
______________________________________________________________________________

Yves Gijrath, de man achter de Miljonair Fair, stond bekend als de succesvolle ‘mister miljonair.’ Vorig jaar ging zijn bedrijf failliet. “Ik hou van ondernemen met een beetje risico.”

Desondanks kan de ondernemer zich niet helemaal vinden in zijn bijnaam. “Ik snap het wel, ik voel me alleen niet zo.”

Na een moeilijke tijd heeft Gijrath de draad weer opgepakt met een nieuw mediabedrijf LXRY Media Group. Een nieuwe kans. “Het klinkt gek, maar het faillissement was ook een opluchting.”

Hij wist met name de luxebeurs Miljonair Fair snel groot te maken. Ook internationaal. “In de goede dagen heb ik meerdere investeerders aan de deur gehad die het bedrijf wilden kopen.”

In 2008, vlak voor het uitbreken van de crisis, bood een Nederlandse partij 25 miljoen euro. “Ik had niet de behoefte om het te kopen. Achteraf ziet de wereld er altijd anders uit.”

Maar spijt wil hij het niet noemen. Na de val van Lehman ging het echter snel bergafwaarts.“Het ging harder naar beneden dan naar boven. Dat was heel pijnlijk.”

Gijrath ziet nu in dat hij teveel op zijn bord had, een te grote organisatie had en te weinig focus.”Ik ben blij dat ik van mijn voetstuk ben gevallen. Als ondernemer ga je geheid een keer op je bek, dat is niet leuk maar wel nuttig.”