[video] Georgette Schlick (CEO Blue Circle) over zenders, publieke omroep en online televisie

Georgette Schlick is CEO van TV producent Blue Circle, het bedrijf achter populaire programma’s zoals RTL Late Night, Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt. 
Op Twitter en andere social kanalen is ze niet actief. Twitter vindt ze niet zoveel toevoegen, bekent Schlick. Ik ben er nog een beetje onwennig mee. Ik ben namelijk al best exposed, dus ik ben voorzichtig met sociale media.
Over Blue Circle
Blue Circle is een top 3 bedrijf op de Nederlandse televisie markt. Toch kennen veel grote merken het bedrijf nog niet goed. Dit heeft volgens Schlick ook te maken met de bekende voormannen als John de Mol en Reinout Oerlemans van de concurrerende partijen. Zo’n persoon heft Blue Circle niet.
Een van haar taken is dan ook deze bekendheid onder de merken de vergroten. Want zij zijn de opdrachtgevers die meer en meer geld stoppen in content.
Samenwerkingen met YouTubers en Multi Channel Networks, een afdeling Digital en Branded Partnerships en investeringen in sales moeten hieraan bijdragen.
Sanoma/SBS
Schlick was CEO van SBS tot maart 2013. Over die tijd: Toen ik weg was was het vrij stil.
Nu ziet ze in de Peter de Mönnink een zichtbare en sterke leider die nodig was: Je ziet dat ze stappen aan het maken zijn.
Over het vertrek van Remco van Westerloo recentelijk zegt ze:
Ik heb Remco niet benijd. Ik ken het spanningsveld waaronder hij gewerkt heeft. Het zijn zulke heftige banen. Ik kan me goed voorstellen dat hij denkt: Tis goed zo.
Publieke Omroep
Over de nieuwe plannen waarbij producenten zelf programma’s kunnen leveren aan de netmanager is ze blij: Beter twee dan een loket.
Ze is duidelijk over haar rol ten opzichte van de omroepen: Programma’s maken is een vak.
Op de vraag over de toegevoegde waarde van de omroepen als verenigingen is ze even stil waarna ze zegt: Vanuit mijn rol kan ik je dat niet zeggen …
De klassieke rol van de omroep als vereniging is volgens haar uitgespeeld.
Ook over de bezuinigingen binnen de Publieke Omroep is ze helder:
Ik ben te corporate om te zeggen dat men daar al is uitbezuinigd. Dat kan allemaal met veel minder mensen.