Kijktip voor de feestdagen: De 7 Ditches TV Top Video’s 2014!

Het jaar zit er weer bijna op. Tijd voor de 7 Ditches TV Top Video’s 2014.

Veel kijkplezier en we zien elkaar weer in 2015!
10
Elise van Wonderen (27) startte drie jaar geleden ModeMusthaves, een webshop met betaalbare kleding voor meiden van 16 tot 25 jaar. Begin dit jaar heeft ModeMusthaves drie dagen in een popup-store in Amsterdam gezeten, met succes: wat was opgezet als leuk evenement liep uit tot dranghekken en wachtrijen van 200 meter.
9
Hans Stegeman, hoofd Nationaal Onderzoek bij de Rabobank, beweert dat de economie de komende tien jaar niet zal groeien. “We hebben er al zeven jaar zonder groei opzitten en de komende tijd wordt niet veel beter.”
8
Bill van der Valk is 27 jaar en de jongste hoteldirecteur van Nederland. Als telg van de bekende hotelfamilie groeide hij op in de business. Op 19-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over een gloednieuw hotel langs de A12 bij Nootdorp.
7
Beide financieel-experts zijn echter wel voorzichtig optimistisch over het komende beleggingsjaar. “ De rente is laag, dat drijft mensen sneller naar aandelen”, zegt Hafkamp.
6
Elsevier doet het nog altijd goed in bladenland. 7 Ditches duikt in de timeline van hoofdredacteur Arendo Joustra. “Ik ben niet erg online.”
5
Dat schrijver Bart Chabot zestig wordt en bij 7 Ditches TV aanschuift is niet vanzelfsprekend. Hij maakt de balans van zijn leven op in het boek, ’60’. “Ik vond het idee voor een boek eerst nogal sullig.”
4
Het is de grote droom van elke studentondernemer. Marco Aarnink (28) wist van een afstudeerproject een miljoenenbusiness te maken.
3
Producent Tuvalu verhuisde van Hilversum naar Amsterdam. Verlieten zij het zinkende schip van de publieke omroep? Oprichter Taco Zimmerman over de toekomst van de media.
2
Zijn investeringsmaatschappij Dasym investeerde bijvoorbeeld in TMG: “Het merk De Telegraaf is uniek”, zegt Botman, “Het heeft grote naamsbekendheid en sterke submerken, zoals Vrouw en Privé en individueel sterke journalisten zoals Evert Santegoeds.” 
1
Soms zijn er gesprekken die een onverwachte wending krijgen.
Ronnie begint het gesprek over de intense manier waarop Marnix twittert, gemiddeld zo’n 70 tweets per dag. Wat blijkt is dat er een complex verhaal achter zit.
Marnix vertelt open over zijn leven met depressie, verslaving en inktzwarte periodes. En hoe hij ermee om weet te gaan vandaag de dag.
Bonus
De eerste documentaire van 7 Ditches TV. Een verhaal over mijn oom. Een bijzondere man.
Een verhaal over geloof, revolutie en Afrika.