Bram de Zwart van 3DHubs: ‘We zijn wereldwijd de grootste 3D-print-marktplaats’



Bram de Zwart gaat met zijn 3D printingbedrijf 3DHubs de hele wereld over. Hij haalde 4,5 miljoen dollar op bij een aantal investeerders en opende onlangs een vestiging in New York. 

De Zwart lanceerde vorig jaar een wereldwijd netwerk van 3D-printers. Via de website kan een printer in de buurt worden geselecteerd voor het printen van een driedimensionaal ontwerp. “We verbinden de eigenaar van de printer met degene die het wil gebruiken.

We hebben 8000 mensen in 140 landen die gebruik maken van onze service.” Een marktplaats voor 3D-printen. “We maken iets ontoegankelijks toegankelijk. We hebben concurrenten, maar zijn wereldwijd de grootste – we groeien elke maand met 40 procent.”
Internationaal ondernemen is voor De Zwart een must vanwege de schaal waarop het bedrijf opereert “We creëren aan de aanbodzijde zoveel mogelijk kleine ondernemers – de eigenaren van de printers – zodat ze altijd dicht bij de consument zitten.”

3DHubs neemt 15 procent commissie, tegen service en gemak. “We helpen met de techniek en zorgen voor de klantenservice.”