Ondernemersles 34: De nacht van Heutink en Overgoor

Dit is een van de ondernemerslessen uit het boek ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ (2011) van presentator en dagvoorzitter Ronnie Overgoor dat in het jaar van publicatie direct gekozen werd tot Ondernemersboek van het Jaar. 
Ronnie publiceert iedere zondagavond een van zijn ondernemerslessen uit dit boek op zijn website www.ronnieovergoor.com.  Het hele boek is als pdf bestand hier te downloaden.Stef Heutink, mijn zakenpartner bij Explainer DC, en ik zaten jarenlang in een rollercoaster. Het hebben van een internetbedrijf in die eerste hypeperiode eind vorige eeuw was een heftig avontuur. Wat we op een gegeven moment merkten, was dat we te belangrijke beslissingen te overhaast namen.

Geïnspireerd door onze commissaris de heer Wiegel hebben we toen de ‘nacht van Heutink en Overgoor’ ingevoerd. Bij iedere keuze die van groot belang was voor ons en het bedrijf (aandeelhouder issues, belangrijke beslissingen aangaande klanten, of keuzes met betrekking tot medewerkers, enzovoort) maakten we de keuze pas na ‘de nacht van Heutink en Overgoor’.

Dit gaf ons de tijd er nog over na te denken, te reflecteren, er met iemand over te praten en het belangrijkste; er een nachtje over te slapen.

Nog steeds hanteer ik ‘de nacht van Heutink en Overgoor’ vandaag de dag. Weliswaar zonder Heutink, maar het principe blijft hetzelfde en waardevol voor iedere ondernemer.