Ondernemersles 32: Je propositie

Dit is een van de ondernemerslessen uit het boek ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ (2011) van presentator en dagvoorzitter Ronnie Overgoor dat in het jaar van publicatie direct gekozen werd tot Ondernemersboek van het Jaar. 
Ronnie publiceert iedere zondagavond een van zijn ondernemerslessen uit dit boek op zijn website www.ronnieovergoor.com.  Het hele boek is als pdf bestand hier te downloaden.



Veel ondernemers lopen soms naar buiten toe wat warrig te communiceren over hun propositie. Beetje van dit en een beetje van dat. En we doen ook nog zus en als het moet ook nog een beetje van zo.

Explainer DC, ons internetbureau in de jaren 90) hebben we altijd gelabeld als ‘high end’ internetbureau. Advies en creatie voor grote opdrachtgevers, dat deden we.
Echter, daarnaast deden we heel veel ‘low end’ werk. Hosting, kleine websites en ander doorlopende, minder sexy, business. Daar hebben we naar buiten toe echter nooit iets mee gedaan, om onduidelijkheid te voorkomen.

Als bedrijf doe je altijd verschillende dingen. Natuurlijk moet daar focus en een strategie achter zitten, maar wees gerust en probeer niet alle activiteiten in je boodschap naar buiten te proppen.

Je image naar buiten moet helder zijn en eenduidig, maar dat je daarnaast nog een aantal andere dingen doet die lekker omzet opleveren en zorgen voor continuïteit hoef je niet in je corporate brochure te zetten.