Ondernemersles 14: Altijd onderhandelen

Dit is een van de ondernemerslessen uit het boek ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ (2011) van presentator en dagvoorzitter Ronnie Overgoor dat in het jaar van publicatie direct gekozen werd tot Ondernemersboek van het Jaar. 
Ronnie publiceert iedere zondagavond een van zijn ondernemerslessen uit dit boek op zijn website www.ronnieovergoor.com.  Het hele boek is als pdf bestand hier te downloaden.



In het begin was het even wennen, maar op een gegeven moment leer je het vanzelf. Onderhandelen. Aangezien je als ondernemer echt met je eigen geld aan het werken bent, is onderhandelen altijd zinvol, altijd.

Ik heb dat inmiddels geleerd en onderhandel met alles en iedereen. Je onderhandelt niet met een bank? Onzin! Door onderhandelen met een bank heb ik al eens met drie gesprekken 20.000 euro verdiend. Keihard.
Onderhandelen met de Belastingdienst? Ja hoor, als het moet. En onderhandelen met de kaasboer? Al is het maar voor de lol! Op de enige echte markt werkt dat altijd perfect en is dat erg leuk om te doen.
Geld is geld en ik ben ervan overtuigd dat je hier veel mee kunt verdienen. 
Kwestie van doen.