Ronnie Overgoor in theater Carré Amsterdam

 

Als jochie wilde ik het theater in. Ik deed na de middelbare school selectie cursussen op alle toneelscholen, maar werd niet aangenomen. Eigenlijk wist ik het ook wel, het ontbrak me aan echt talent om Shakespeare stukken te spelen.

Inmiddels heb ik me ontwikkeld als dagvoorzitter en presentator in het zakelijke circuit en heb ik al op honderden podia gestaan. Van kleine zaaltjes en de meeste grote theaters in Nederland tot vele grote zalen ‘abroad’.
Zoals ik vaak zeg; mijn vak is toch theater geworden, het zakelijk theater.

Éen podium stond nog op mijn lijstje, degene met de meeste magie, theater Carré in Amsterdam…

Deze week was het zover; voor ING mocht ik een bijeenkomst presenteren voorafgaand aan de voorstelling WarHorse. En dan blijkt Carré echt magie te hebben. Ik sta een kwartiertje voordat het programma gaat beginnen en maak deze foto en met dat ik ‘m maak realiseer ik ’t me ineens; Iedereen is weg. De technici, de mensen van ING. Iedereen. Alsof het zo moet zijn sta ik heel even helemaal alleen op het podium van Carré.

Ik sta er als jochie en het theater is van mij. Even is de cirkel helemaal rond.