Ondernemersles 4: 100 uur per week

Dit is een van de ondernemerslessen uit het boek ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ (2011) van presentator en dagvoorzitter Ronnie Overgoor dat in het jaar van publicatie direct gekozen werd tot Ondernemersboek van het Jaar. 
Ronnie publiceert iedere zondagavond een van zijn ondernemerslessen uit dit boek op zijn website www.ronnieovergoor.com.  Het hele boek is als pdf bestand hier te downloaden.



Hard werken is helemaal niet vies en zeker als het gaaf is waar je mee bezig bent, helemaal niet erg. Maar er prat op gaan dat je 100 uur per week werkt, vaak in combinatie met ‘en ik heb 1000 mensen onder me’ vind ik niet meer van deze tijd. Get a life.
Ik ontmoet deze mensen regelmatig en als ik dan doorvraag en er zit een duidelijke motivatie achter begrijp ik het. Je bouwt iets nieuws op, bent bezig met een start- up of er is een belangrijke ontwikkeling waar je intensief bovenop moet zitten. Er kunnen allerlei redenen voor zijn.

En je geniet er dus ook 100% van. Geen punt, doen, ondernemen is keihard aanpoten.

Maar al die mensen die het als standaard zien, die snap ik niet. Helemaal niet als ze daar dan ook nog niet goed geld mee maken. Met alle respect, maar dan doe je iets niet goed.

Dat geldt trouwens ook voor ondernemers die, als je een afspraak wilt maken, via een secretaresse laten weten dat het ‘eerste gaatje in de agenda over drie maanden is’ … zucht …
En dan is het echt niet zo dat ik volledig oninteressant ben en dat het een smoes is om me niet te zien :).

Nee, er zijn echt mensen die denken dat ze het zo druk hebben dat ze pas over drie maanden een halfuurtje tijd hebben.