7 Ditches TV interview met Taco Zimmerman: (Tuvalu) “TV blijft bestaan zolang we op de bank blijven zitten”


Producent Tuvalu verhuisde van Hilversum naar Amsterdam. Verlieten zij het zinkende schip van de publieke omroep? 

Oprichter Taco Zimmerman over de toekomst van de media. “Wij waren de eersten die een Twitter-hashtag in beeld brachten”, zegt Zimmerman over zijn Timeline. Toch gebruikt hij Twitter alleen om mensen te volgen.

De mediaondernemer is een bewuste eter, zo blijkt uit een Tweet op wereld waterdag. ‘Hoeveel liter water kost jouw eetpatroon?’. “Ik heb een hekel aan de bio-industrie en eet geen vlees”, verklaart Zimmerman. Tuvalu verhuisde onlangs naar een pand met een A-energielabel In Amsterdam. “Het is een van de duurzaamste panden van het land”, zegt Zimmerman.

Amsterdam
Hij ziet steeds meer bedrijven uit Hilversum vertrekken. “In Amsterdam gebeurt het. Daar zitten veel jonge hippe bedrijven en ook het publiek voor onze programma’s.”

Tuvalu heeft bovendien digitale ambities. Ze stapten in 2014 in YouTube-kanalen. “Dit was een serieuze poging om ook op sociale media aanwezig te zijn.” Partner Expoza was echter niet de juiste. 

“Wij verkopen televisieconcepten voor namen als de TROS, maar willen ook onze eigen content maken”, zegt Zimmerman. 90 procent van de omzet komt echter wel van tv. “Televisie blijft bestaan zolang we op de bank blijven zitten.”

Er is wel genoeg aan het veranderen, maar die tv blijft in de woonkamer staan, denkt Zimmerman. “Nederland loopt voor met internet, in (Zuid-)Amerika is iedereen nog aan de buis gekluisterd.”