GroeiHet is het einde van het jaar dus de tijd voor mijmeringen, overdenkingen en aandacht voor al het andere naast ondernemen, geld en de economie. Vrede op aarde, lief zijn voor elkaar, de wereld verbeteren, aandacht voor alle kwetsbaren, ik hou ervan..
De tijd ook voor goede voornemens voor 2014, ik hoor je al denken: 
Meer tijd voor het gezin, vrienden en familie, iets rustiger aandoen, wat minder stress..toch?
Ik mocht laatst Martin Šimek interviewen, excentrieke tenniscoach, presentator, columnist, cartoonist en levenskunstenaar. We kregen het over de economie. 
Zijn ogen werden fel toen hij zei: “Ik begrijp die economie niet, nooit gedaan. Iets dat constant moet groeien is waanzin, dat kan niet, dat is monsterlijk. Alleen kanker groeit constant.”
Ik schrok een beetje van zijn brute vergelijk met een vreselijke ziekte, maar tegelijkertijd begreep ik wat ie zei. Want we praten wel over ‘klein als het nieuwe groot’, en we praten over ‘geen crisis maar een nieuwe waarheid’ en we hebben het over ‘een transformatiefase’… maar zetten we het ook om in actie?
Het kan niet zo zijn dat alles alleen maar draait om groter, meer, door de grens heen, groei, stijging en double digits. Dat gaat niet meer.
Dus wat mij betreft maken we in onze 2014 plannen ruimte voor minder naast meer, voor klein naast groot en voor rust naast stress. Geeft ons meteen meer tijd voor gezin, vrienden en familie.

Ik wens je hele fijne kerstdagen en een ondernemend 2014.